Sizi Allah'ın izni olmaksızın Ondan başka hiçbir şey koruyamaz.
Adam namaz kılmaz, Allah'ı anmaz, abdest almaz, kahvehaneden birahaneden çıkmaz da boynuna muska asar "Bu beni koruyor" derse işte bu şirk olur. Harama helale dikkat eder, namazlı abdestli olduğu sürece Allah'u Teâlâ'nın ayetine tanzim ve hürmet göstererek saygı göstererek taşırsa bu onu korur ve muhafaza eder Allah izin verdiği müddetçe.
Kuran'ı Kerim den bir ayetin yazılıp taşıması neden şirk olsun ki? Başta Efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) olmak üzere Allah'ın veli kullarına dahi dil uzatan kişiler ki; (bunlar daha çok vahhabidirler) her şeye şirk, bidat deyip hatta bir mümin kardeşimize bile kâfir sıfatı ile sıfatlandırmaya çalışan aklı kıt maneviyatsız insanlara aklen ve ilmen cevabım şudur ki:
Bir hadisi şerifte Efendimiz (sallallahü aleyhi ve selem) buyurdu ki: "Sizden biriniz bir mümin kardeşine kâfir derse bu söz kendine döner ve kendisi kâfir olur."
Sanki dini babalarının diniymiş gibi insanları dinden çıkartıyorlar ve kâfir diyorlar. İslam dini hayat vermek için gelmiştir. Öldürmek ve öldürtmek için değil. Bu insanlar hemen kestirip atıyorlar ve öldürüyorlar.
Abdullah bin Ömer Peygamber (s.a.v.)'den şöyle rivayet etmiştir:
"Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin:
'Allah'ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah'ın sözlerine sığınırım.'
O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez."
Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı. (Tirmizi, Daavat, 94)
"Kur'ân'dan, iman edenlere rahmet ve şifâ olan şeyler indiriyoruz, O, zâlimlerin ise sadece kaybını artırır." (İsra, 17/82).
Eshab-ı kiramdan Übeyyübni Ka’b radıyallahü anh diyor ki:
Resulullah'ın yanında oturuyordum. Bir köylü geldi. Kardeşinin ağır hasta olduğunu söyledi. (Hastalığı nedir?) diye sorulunca, cin çarpması dedi. Resulullah, (Kardeşini buraya getir) buyurdu. Kardeşi gelip oturdu. Resulullah [âyât-ı hırz olarak bilinen] âyetleri okuyup hastaya üfledi. Hemen iyi olup, kalktı. (Beyheki, Hakim)
Ne olduğu bilinmeyen yazılar bulunan muska, elbette taşınmaz; fakat dinimizin bildirdiği duaları, âyet-i kerimeleri okuyup üflemekte ve muska şeklinde taşımakta hiçbir mahzur yoktur. Mesela, (âyât-ı hırz) okumak ve üzerinde taşımak çok faydalıdır. Üstünde taşıyanı sihirden, büyüden, nazar değmesinden korur. Muradı hâsıl olur. (İ. Ahlakı)